Kutup ayıları ve güneş enerjisi konuları aynı başlık altında farklı iki konu gibi görünse de büyük beyaz tüylü arkadaşlarımız bize güneş panelleri teknolojisindeki gelişmelerde ilham kaynağı olarak fazlasıyla yardımcı oluyor.
Araştırmalarda kutup ayılarının derilerinin ışığı etkili bir şekilde dağıtması görevi görmesi ön plana çıkıyor. Bu beyaz kürkün çapının 1/3ü kadar içi boş bir çekirdeğe sahip olması bu eşsiz kürkün ucuna gelen ışığın ısıyı korumak için canlının cildine kadar geçmesine izin veren yalıtım işlevi gördüğünü bize açılıyor.
Bu adaptasyonun güneş ışığını ısıya dönüştürmede %95'lik bir verimlilik oranı olabileceğine dair işaretler görülmektedir. Yani canlıyı soğuktan koruyan deri Güneş panellerinin doğadaki versiyonu olarak değerlendirilmektedir.
Peki Kutup ayılarındaki bu özel yapı ve Güneş endüstrisindeki benzerlikler nelerdir?
Deri benzeri lifler fotovoltaik toplayıcılar ve toplayıcı plakalar arasına yerleştirildi. Toplanan veriler, enerji toplama verimliliğinde %50 artış olduğunu ortaya koydu.
Doğa ve bilim entegresinin gelecek yıllarada Insight Enerji ailesine ne tarz teknolojik yenilikler getireceğini görmek için heyecan ile bekliyoruz. Yeşil bir gelecek için her gün daha çok araştırıyor ve sürdürülebilirliği hayatımıza entegre ediyoruz.
Yukarıdaki araştırma hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz ? Aşağıdaki linklerden göz atabilirsiniz.